Gerçeği tanımlayan evreni tanımlar. Evreni tanımlayan yaşamı tanımlar. Yaşamı tanımlayan kendisini tanımlar.
Bilgi iki farklı tarzda varolur ve yayılır.

Saklayıcı akıllardan, saklayıcı akıllara ve bu akılların bulduğu her çeşit ortamdan diğerine oradan da saklayıcı akıllara.

Ama bilgi canlıdır. Kendisini saklayacak kabı değiştirir. Aynı zamanda ondan da etkilenerek tekrar hareket eder. Dolayısıyla ben okur geçerim diyemezsiniz. Okuduğunuzla değişir ve sonraki bilgiye akarsınız. Olağanüstü akışkan bir görüntüdür bu. Büyük akan bir deniz kabaran, canlıdan canlıya sıçrayan zamandan zamana geçen ve her şeyi içeren.

Ancak tek bilgi kaynağı saklayıcı akıl değildir. Uzay asla unutmaz. Formun atom altı düzeyden makro düzeye kadar olası tüm şekillenişleri ve şekillenecekleri yokluk potansiyeli tarafından varedilmiş ve edilecektir.

Dolayısıyla ikinci metotta bilgi saklanmaz. Hep vardır. İnsan herşeyi bilir, o bütün isimleri bildiği için herşeyden üstündür herkesin saygıyla önünde eğildiğidir. Tüm isimleri bilen herşeyi bilir. Oysa insan aşağıdır da büyük bir hileyle küçük zihni keşfetmiş ve versiyonlarla yükselen ben öğreniyorum aklında yaşamayı tercih etmiştir.

Bunu anlayan gerçeği tanımlar. Gerçeği tanımlayan evreni tanımlar. Evreni tanımlayan yaşamı tanımlar. Yaşamı tanımlayan kendisini tanımlar.

Önceki İçerikKırmızı Telepati Hattı
Sonraki İçerikBana Fotonunu Ver
Süleyman Sönmez
Adım Süleyman Sönmez. Yıldız Teknik Üniversite Bilgisayar Programcılığı ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi olmak üzere iki üniversiteden mezun oldum. Sonrasında başladığım Marmara Üni. Uluslararası İşletme yüksek lisansını terk edip hayata atıldım. Proje yöneticiliği, bilgisayar programcılığı, sistem analistliği, pazarlama / satış sonrası müşteri ilişkileri yöneticiliği, LEGO takım koçluğu, Web tasarımcılık, fotoğrafçılık, ISO9001:2000 kalite sistemleri sistem kuruculuğu ve kalite iç denetimcilik, Teknoloji Okuryazarlığı müfredat yazarlığı, Bilgi İşlem Bölüm Başkanlığı, öğretmenlik, video kurgu, eğitim videoları ekip yönetimi, VR gözlükler, Eğitim Teknolojileri Uzmanlığı, eğiticinin teknolojik eğitimi, LMS Moodle, Apple School, MDM, Zoom School, Google Classroom School yöneticiliği, Akademik uygulamalar uzmanlığı gibi birbirinden farklı pek çok meslekte çalıştım. Bu kadar farklı iş neden? Dünyayı Da Vinci gibi yaşamak gerektiğine inanıyorum. Özel hayatımda roman, öykü yazarı ve fotoğraf sanatının sadık bir uygulayıcısı olmayı sevdim. Yazdığım ve basılan eserlerim: 1) Starbul 2) İki'den Üç'e Yayınevinde basılma sırasında olan kitaplarım sizlerle buluşmaya hazırlanıyor. Youtube kanalıma abone olarak takip ediniz. Youtube Web sitelerim: www.suleymansonmez.com , Starbul romanımın resmi sitesi Bana ulaşmak için lütfen ssonmez@gmail.com adresine eposta gönderin. Aşağıdaki simgelerden sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz. Twitter Instagram Linkedin Facebook

5 YORUMLAR

  1. Gerçekten güzel bir iş çıkarmışsınız yazdıklarınız çok anlamlı, insanı düşündürüyor..

  2. Bilgi var olan ve olmaya devam edendir. dediğiniz gibi akışkan bir yapıya sahiptir. İnsandan insana geçer, saklı akılların bir nevi köprü göreviyle bir başkasına ulaşmasını sağlar. Her durduğu durakta kendisine bir şeyler alır ve bu şekilde tekrardan yoluna devam eder. Kendi bünyesine aldığı yeni hususlar gerek kişinin kendi benliği, gerekse atalarından aldığı genlerle şekillenir. Ancak bünyesine kattığı bu yeni hususlar, bilginin tanımıyla ne kadar uyuşur o ayrıca ele alınması gereken bir konudur.

  3. İnsanların çeşitli yollarla öğrendikleri ve öğrettikleri konuların şu an veya daha sonra kullanılmak üzere beyne depolanmasıdır.

  4. Metehan, bilgi her şeydir. Tüm evrendir. Denensin denenmesin tüm var oluşun sistematik yapısı hareket edişi yaşam döngüsü ölümü ve dağılıp yeni şeyler oluşturması kısaca hayatın tümü bilgidir. Çoğumuzun sandığı gibi derslerde öğretilen veya kitaplarda bir şeyin ne olduğunu nasıl yapıldığını anlatan şey tüm bilgi değildir

    Evinde örgü ören teyze de, duvar yapan usta da, politik meseleleri konuşan siyasetçi de, doktor da ve bal yapan arı da derin denizlerde avlanan balık da genetik ya da sonradan öğrenilmiş deneyimi yaşamlarına aktarır. Bunların tümü ama tümü bilgidir.

    Bilgi olmayan hiçbir zerre yoktur bu evrende.

SİZİN DÜŞÜNCENİZ NEDİR?

Yorumunuzu yazınız
İsminizi Yazınız

Yorum onaylama sistemi etkin; yorumunuzun yayınlanması biraz zaman alabilir.